Τα βραβευμένα κρασιά της οικογένειας Χρυσοστόμου

Συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών, με αγάπη για το αμπέλι και το κρασί.

Ο αμπελώνας της οικογένειας Χρυσοστόμου βρίσκεται στην Πύδνα Πιερίας, ένα τόπο με παράδοση στην καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή κρασιού.  Στο χωριό αποίκισαν από το 1925 πρόσφυγες από την Α. Ρωμυλία (βόρεια Θράκη) φέρνοντας μαζί τους την αγάπη τους για το αμπέλι και το κρασί πράγματα που στον προηγούμενο τόπο τους ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Στον καινούριο τόπο λοιπόν η κάθε οικογένεια φύτεψε το δικό της αμπέλι και έφτιαχνε το δικό της κρασί. Σήμερα από τον πρώτο μικρό αμπελώνα που φύτεψε τότε ο παππούς Γιώργος Χρυσοστόμου, η οικογένεια Χρυσοστόμου έφτασε να καλλιεργεί 130 στρέμματα από ξενικές και ελληνικές ποικιλίες.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Cabernet Sauvignon,Merlot, Syrah, Λημνιώνας, Ξινόμαυρο από ερυθρές και Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο από λευκές. Καλλιεργούνται σε αμμοαργιλώδη επικλινή εδάφη και σε υψώματα για να ευεργετούνται της θαλασσινής αύρας. Στην περιοχή περιστοιχισμένη από τον Όλυμπο στα νότια , Πιέρια όρη δυτικά αλλά και τη θάλασσα στα ανατολικά διαμορφώνεται ένα ιδανικό μικροκλίμα με ήπιους χειμώνες και καλοκαίρια δροσερά με ελάχιστες βροχοπτώσεις.

 

Οινοποιείο Αδελφών Χρυσοστόμου: Όταν το μεράκι και η τέχνη παράγουν μόνο εξαιρετικά και βραβευμένα κρασιά.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

V1600 1600

Βυθισμένος Θαλασσίτης

Το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, οι φιάλες παλαιώνουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
f1b

Beluga. The Noble Russian Vodka.

#1 Super Premium Vodka στη Ρωσία! Το αποστακτήριο Mariinsk στην καρδιά της Σιβηρίας, τα εξαιρετικής ποιότητας ιδιαίτερα συστατικά του όπως αρτεσιανό νερό και malt spirits, καθιστούν τη Beluga Noble Vodka…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »