Βυθισμένος Θαλασσίτης

Ένα ιδιαίτερο κρασί που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το 2009 η Γαία Οινοποιητική ξεκίνησε να βυθίζει στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, 450 με 500 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ από την κάθε εσοδεία.

Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, οι φιάλες του Θαλασσίτη αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

Οι συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες. Από την πρώτη εσοδεία ανασύρθηκαν σώες μονάχα 3 από τις 450 φιάλες που είχαν βυθιστεί, από αυτή του 2010 & 2011 επέζησαν 258 & 141 αντίστοιχα ενώ από την εσοδεία 2012 & 2013 από ένα σύνολο 1050 φιαλών, ανασύραμε μόλις 37. Οι καταιγίδες δεν φέρθηκαν ευγενικά στο υποβρύχιο κελάρι.

Τις μεγάλες ιδέες όμως δεν τις τρομάζουν οι καταιγίδες! Έτσι μετά από συνεχή βελτίωση της διαδικασίας, φέτος ανέβηκαν στην επιφάνεια 456 φιάλες της εσοδείας του 2014!

Όπως σε κάθε προηγούμενη εσοδεία, το αποτέλεσμα της 4ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Η γεύση του έχει μαλακώσει παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη.

Από το μεράκι δύο ανθρώπων ξεκίνησε αυτή η υπέροχη περιπέτεια, και χάρη στον επαγγελματισμό, στο πείσμα και στο αίσθημα ομαδικότητας όλων όσων μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί συνεχίζεται με επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.

Το Οινόσημο έχει εξασφαλίσει για εσάς μία σημαντική ποσότητα αριθμημένων φιαλών εσοδείας 2014.  Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά και ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

Θυμηθείτε να το περάσετε σε ένα ευρύχωρο decanter – καράφα – για τουλάχιστον 3-4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του και το γευστικό του βάθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

86e8 tsipouro to mauro rodo tirnavou chios products onclicksales.gr 02 0 2 1200x800

Τσίπουρο Μαύρο Ρόδο | Τύρναβος

Απολαύστε το δροσερό με παραδοσιακούς μεζέδες και αφήστε τα αρώματα του να σας ταξιδέψουν. Το τσίπουρο Μαύρο Ρόδο, της Ποτοποιίας Στουπάκη, προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου ή κατά πολλούς Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
F1

Το ρούμι του Ernest Hemingway

Ο θρύλος λέει ότι το ρούμι του Ernest Hemingway ήταν το Matusalem. Υπάρχει μια συνταγή που ονομάζεται κοκτέιλ “Papa Hemingway”: Matusalem Rum, χυμός λεμονιού, χυμός γκρέιπφρουτ και Maraschino Luxardo…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
4e4c121e74561c8abe4e89fe29acd5b53b67b30f

Οι επιλογές μας για το φετινό καλοκαίρι από το οινοποιείο Κανακάρη

  Ορεινή Μαλαγουζιά 10³           ΓΚΡΙ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Κανακάρης ΑΓΡΙΟ | MERLOT-SYRAH Κανακάρης Το ΑΓΡΙΟ Merlot–Syrah Κανακάρης αποτελεί έναν ιδιαίτερο συνδυασμό των δυο πολύ γνωστών διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται εδώ και πολλά χρόνια με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
v copy

Ούζο Βενιαμίν ο Λέσβιος

Το νέο premium ούζο, βασισμένο σε μια παλιά συνταγή του 18ου αιώνα. Πηγή έμπνευσης του ονόματος του ήταν ο Βενιαμίν ο Λέσβιος (1762-1824), πνευματικός και μοναχός, εκπρόσωπος του νεοελληνικού Διαφωτισμού και επαναστάτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »