Βυθισμένος Θαλασσίτης

Ένα ιδιαίτερο κρασί που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το 2009 η Γαία Οινοποιητική ξεκίνησε να βυθίζει στη θάλασσα, ανοικτά από το Καμάρι, 450 με 500 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ από την κάθε εσοδεία.

Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, οι φιάλες του Θαλασσίτη αφήνονται να παλαιώσουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

Οι συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες. Από την πρώτη εσοδεία ανασύρθηκαν σώες μονάχα 3 από τις 450 φιάλες που είχαν βυθιστεί, από αυτή του 2010 & 2011 επέζησαν 258 & 141 αντίστοιχα ενώ από την εσοδεία 2012 & 2013 από ένα σύνολο 1050 φιαλών, ανασύραμε μόλις 37. Οι καταιγίδες δεν φέρθηκαν ευγενικά στο υποβρύχιο κελάρι.

Τις μεγάλες ιδέες όμως δεν τις τρομάζουν οι καταιγίδες! Έτσι μετά από συνεχή βελτίωση της διαδικασίας, φέτος ανέβηκαν στην επιφάνεια 456 φιάλες της εσοδείας του 2014!

Όπως σε κάθε προηγούμενη εσοδεία, το αποτέλεσμα της 4ετούς παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Η γεύση του έχει μαλακώσει παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί ενώ αντίθετα το χρώμα του δείχνει ακόμα μια απατηλή νιότη.

Από το μεράκι δύο ανθρώπων ξεκίνησε αυτή η υπέροχη περιπέτεια, και χάρη στον επαγγελματισμό, στο πείσμα και στο αίσθημα ομαδικότητας όλων όσων μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί συνεχίζεται με επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.

Το Οινόσημο έχει εξασφαλίσει για εσάς μία σημαντική ποσότητα αριθμημένων φιαλών εσοδείας 2014.  Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά και ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

Θυμηθείτε να το περάσετε σε ένα ευρύχωρο decanter – καράφα – για τουλάχιστον 3-4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του και το γευστικό του βάθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ