Κτήμα Κανακάρη Cuvée des Fleurs 2022

Ένα νέο, φρέσκο, σαγηνευτικό ροζέ από το οινοποιείο Κανακάρη.

Τρεις διαφορετικοί επιλεγμένοι ορεινοί αμπελώνες (900 μέτρα υψόμετρο) των Πλαγιών της Αιγιαλείας – ανά ποικιλία – έχουν επιλεχθεί για την δημιουργία της ετικέτας Cuvée des Fleurs 2022.
Το αμπελοτόπι με το Sauvignon blanc βρίσκεται στην κεντρική Αιγιάλεια, ο Ροδίτης στην ανατολική Αιγιάλεια και το Cabernet sauvignon στην βορειοανατολική Αιγιαλεία.

Η επιλογή των τριών ποικιλιών από τα τρία διαφορετικά αμπελοτόπια οδηγεί σε σταφύλια τα οποία έχουν την στιγμή
του τρύγου διαφορετικά επίπεδα ωρίμανσης. Ο Ροδίτης την στιγμή που επιλέγεται για την δημιουργία του κρασιού είναι
ανώριμος, το Sauvignon blanc ακριβώς στην τεχνολογική του ωρίμανση και το Cabernet Sauvignon υπερώριμο.

Η συγκεκριμένη οινολογική απόφαση έγινε με στόχο να μπορέσουν να πάρουν από την κάθε ποικιλία διαφορετικά χαρακτηριστικά στο τελικό κρασί. Έτσι, από τον άγουρο Ροδίτη παίρνουν πλούσιο άρωμα και έντονη οξύτητα, από το Sauvignon blanc τον πλούσιο ποικιλιακό χαρακτήρα και το γευστικό του άρωμα. Ενώ, από το Cabernet Sauvignon, το χρώμα, το ώριμοποικιλιακό του άρωμα και ώριμες τανίνες που θα δώσουν όγκο στο τελικό κρασί.

Ένα σύγχρονο, ιδιαίτερο ροζέ κρασί, με έναν πλούσιο και πολύπλοκο χαρακτήρα στα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά.

359161797 820936682954031 8099766374384671441 n

Απολαύστε το όσο εμείς!

Email παραγγελιών : orders@oinosimo.gr

Καλέστε μας για προσφορά: 2109404480

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

F1

Το ρούμι του Ernest Hemingway

Ο θρύλος λέει ότι το ρούμι του Ernest Hemingway ήταν το Matusalem. Υπάρχει μια συνταγή που ονομάζεται κοκτέιλ “Papa Hemingway”: Matusalem Rum, χυμός λεμονιού, χυμός γκρέιπφρουτ και Maraschino Luxardo…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »