Κτήμα Διαμαντάκος | Νάουσα

 

 

Το Κτήμα Διαμαντάκος είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται μέσα στην ζώνη ΠΟΠ Νάουσα, στην περιοχή της Ημαθίας

 

 

 

 

 

 

Με ευθύνη προς την πλούσια αμπελουργική κληρονομιά της περιοχής της Νάουσας και με στόχο την ανάδειξη της, καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, έκτασης 40 στρεμμάτων, τις δύο γηγενείς ποικιλίες της περιοχής την ερυθρή Ξινόμαυρο και τη λευκή Πρεκνάδι. Με μόλις 25.000 φιάλες ετήσια παραγωγή και δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, δημιουργούμε και μοιραζόμαστε οίνους που αποτυπώνουν το μοναδικό οικοσύστημα της Νάουσας.

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Διαμάντακος ανήκει στην τρίτη γενιά οινοποιών της οικογένειας, μεγάλωσε στην γη που περιβάλει τους αμπελώνες και το οινοποιείο, έχοντας διδαχθεί από τον πατέρα του και τον παππού του να σέβεται και να αγαπά το αμπέλι και τον οίνο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην οινολογία,επέστρεψε στην Νάουσα και ανέλαβε το οινοποιείο της οικογένειας οδηγώντας το στην νέα εποχή, του επώνυμου εμφιαλωμένου οίνου. Ο πρώτος εμφιαλωμένος οίνος του Κτήματος ήρθε από την χρονιά του 2000. Παθιασμένος με την περιοχή και το επάγγελμα του, ο Γιώργος εργάζεται αδιάκοπα για να εκφράσει το terroir της Νάουσας, σεβόμενος το περιβάλλον. Είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς οινοποιών της περιοχής, που έχει δώσει άλλη πνοή και προοπτική στους οίνους της Νάουσας.

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

The Glenfiddich Rare Collection.

Το Glenfiddich Rare Collection είναι μια σειρά ουίσκι Single Cask δηλαδή ουίσκι που δεν αποτελούν προϊόν ανάμιξης διαφορετικών single malt, αλλά καθένα προέρχεται από ένα μοναδικό βαρέλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μπλέ Τρακτέρ.

Το νέο κρασί της Κυρ-Γιάννη αφιερωμένο στον Έλληνα Αμπελουργό. Το “Μπλε Τρακτέρ” είναι ένα ερυθρό κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Beluga. The Noble Russian Vodka.

#1 Super Premium Vodka στη Ρωσία! Το αποστακτήριο Mariinsk στην καρδιά της Σιβηρίας, τα εξαιρετικής ποιότητας ιδιαίτερα συστατικά του όπως αρτεσιανό νερό και malt spirits, καθιστούν τη Beluga Noble Vodka…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »