Κτήμα Μηλέα | Πήλιο

 

Το οινοποιείο Μηλέα βρίσκεται στην Αργαλαστή, Νοτίου Πηλίου, σε υψόμετρο 300 μέτρων και
δημιουργήθηκε από τους Λάζαρο και Σουζάνα Καριπίδη.

 

 

 

 

 

Στον ιδιόκτητο αμπελώνα 30 στρεμμάτων, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, επιλέχθηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες chardonnay και merlot μετά από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη του μικροκλίματος της περιοχής. Τα επικλινή εδάφη, η καλή αποστράγγιση των υδάτων και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (400-500 kg/στρ), σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, όπου ο κρύος χειμώνας και το ήπιο καλοκαίρι βοηθούν την αργή ωρίμανση των σταφυλιών, συνεισφέρουν καθοριστικά στο χαρακτήρα των οίνων του οινοποιείου.

 

 

 

 

Η πρώτη χρονιά παραγωγής(vintage) ήταν το 2009 για το merlot και το 2010 για το chardonnay.

 

 

 

 

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα οινοποίησης και χώρους παραγωγής, παλαίωσης, εμφιάλωσης και αποθήκευσης των οίνων. Περιέχει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης για τα λευκά και ροζέ κρασιά, ξύλινους οινοποιητές με συστήματα ψύξης για τα ερυθρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια 225lt στο υπόγειο του οινοποιείου σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο, αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης και ετικετοποίησης και χώροι φιλοξενίας και γευσιγνωσίας για τους επισκέπτες.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

The Glenfiddich Rare Collection.

Το Glenfiddich Rare Collection είναι μια σειρά ουίσκι Single Cask δηλαδή ουίσκι που δεν αποτελούν προϊόν ανάμιξης διαφορετικών single malt, αλλά καθένα προέρχεται από ένα μοναδικό βαρέλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »