Κτήμα Μηλέα | Πήλιο

Το οινοποιείο Μηλέα βρίσκεται στην Αργαλαστή, Νοτίου Πηλίου, σε υψόμετρο 300 μέτρων και δημιουργήθηκε από τους Λάζαρο και Σουζάνα Καριπίδη.

Στον ιδιόκτητο αμπελώνα 30 στρεμμάτων, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, επιλέχθηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες chardonnay και merlot μετά από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη του μικροκλίματος της περιοχής. Τα επικλινή εδάφη, η καλή αποστράγγιση των υδάτων και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (400-500 kg/στρ), σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, όπου ο κρύος χειμώνας και το ήπιο καλοκαίρι βοηθούν την αργή ωρίμανση των σταφυλιών, συνεισφέρουν καθοριστικά στο χαρακτήρα των οίνων του οινοποιείου.

Η πρώτη χρονιά παραγωγής(vintage) ήταν το 2009 για το merlot και το 2010 για το chardonnay.

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα οινοποίησης και χώρους παραγωγής, παλαίωσης, εμφιάλωσης και αποθήκευσης των οίνων. Περιέχει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης για τα λευκά και ροζέ κρασιά, ξύλινους οινοποιητές με συστήματα ψύξης για τα ερυθρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια 225lt στο υπόγειο του οινοποιείου σε σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο, αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης και ετικετοποίησης και χώροι φιλοξενίας και γευσιγνωσίας για τους επισκέπτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

beer

Septem Wet Hop Amber Ale

Ο νωπός λυκίσκος που φυτεύτηκε το 2012, χρησιμοποιήθηκε φέτος, τη μέρα του τρύγου, χωρίς καμία επεξεργασία, στη δημιουργία της Septem Wet Hop Amber Ale.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
86e8 tsipouro to mauro rodo tirnavou chios products onclicksales.gr 02 0 2 1200x800

Τσίπουρο Μαύρο Ρόδο | Τύρναβος

Απολαύστε το δροσερό με παραδοσιακούς μεζέδες και αφήστε τα αρώματα του να σας ταξιδέψουν. Το τσίπουρο Μαύρο Ρόδο, της Ποτοποιίας Στουπάκη, προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου ή κατά πολλούς Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »