Νέες προσθήκες του οινοποιείου Μορόπουλου

Moropoulos Noemvris Late Harvest

9ef581c2d802c200f34259067cba3a01
Ο Νοέμβρης είναι ένα Μοσχοφίλερο όψιμου τρύγου, δηλαδή ο τρύγος πραγματοποιείται αργότερα, όπως μαρτυρά και η ονομασία της ετικέτας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα σάκχαρα στον καρπό που αποτυπώνονται στο τελικό αποτέλεσμα. Ένα ημίξηρο κρασί, με όλα τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου (ανθικά όπως τριαντάφυλλο) σε πιο ζαχαρωτή μορφή. Συνδυάζεται εξαιρετικά με  πιάτα βασισμένα στα ζυμαρικά με ντομάτα, με  σιγοβρασμένο ψάρι και με πιάτα της Κινέζικης κουζίνας που συνδυάζουν γλυκόξινες γεύσεις.

Μαντινεία Μοσχοφίλερο Late Release 2019

278462570 5135216016539562 968944804669241699 n
Η νέα ετικέτα της οικογένειας Μορόπουλου ονομάζεται Μαντίνεια 2019 Late Release και δεν είναι απλά άλλο ένα Μοσχοφίλερο. Έχει παραμείνει για 26 μήνες στη δεξαμενή σε επαφή με τις οινολάσπες και 1 χρόνο στη φιάλη. Είναι μια vintage Μαντινεία και ένα άκρως γαστρονομικό κρασί που πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω.
Στο ποτήρι βρίσκουμε ένα λαμπερό λεμονί χρώμα με απαλές γκρι ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονο, με αρώματα εσπεριδοειδών, αχλάδι, πράσινο μήλο, βασιλικό να πρωταγωνιστούν, με έναν ανθικό χαρακτήρα να τη συμπληρώνει. Στο στόμα έχει μέτριο  σώμα, μια όμορφη ελαφριά λιπαρότητα που ισορροπεί εξαιρετικά με την τραγανή οξύτητα και μας οδηγεί σε μια ευχάριστη επίγευση.

Καλέστε μας για προσφορά : 2109404480

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

fikg2

Μπλέ Τρακτέρ

Το νέο κρασί της Κυρ-Γιάννη αφιερωμένο στον Έλληνα Αμπελουργό. Το “Μπλε Τρακτέρ” είναι ένα ερυθρό κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
F1

Το ρούμι του Ernest Hemingway

Ο θρύλος λέει ότι το ρούμι του Ernest Hemingway ήταν το Matusalem. Υπάρχει μια συνταγή που ονομάζεται κοκτέιλ “Papa Hemingway”: Matusalem Rum, χυμός λεμονιού, χυμός γκρέιπφρουτ και Maraschino Luxardo…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
V1600 1600

Βυθισμένος Θαλασσίτης

Το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, οι φιάλες παλαιώνουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »