Το ρούμι του Ernest Hemingway

Ο θρύλος λέει ότι το ρούμι του Ernest Hemingway ήταν το Matusalem. Υπάρχει μια συνταγή που ονομάζεται κοκτέιλ «Papa Hemingway»: Matusalem Rum, χυμός λεμονιού, χυμός γκρέιπφρουτ και Maraschino Luxardo.

 

Το 1872, οι ιδρυτές του Matusalem, Benjamin και Eduardo Camp και ο συνεργάτης τους, Evaristo Alvarez, πίστευαν ότι το κλειδί για την παρασκευή του ρούμι με την καλύτερη γεύση ήταν μόνο η παλαίωση. Το όνομα Matusalem προέρχεται από το Μαθουσάλα τον πατριάρχη της Παλαιάς Διαθήκης που έζησε για 969 χρόνια. Οι αποθήκες στο Santiago de Cuba με τα βαρέλια που ωρίμαζαν, αποδείχθηκαν ιδανικό μέρος για να χτίσουν φωλιές σμήνη χελιδονιών, γεγονός που εκτιμήθηκε από τους ιδρυτές σαν σύμβολο ελεύθερου πνεύματος και το χελιδόνι υιοθετήθηκε σαν το σήμα της μάρκας.

Το Οινόσημο σας προτείνει να απολαύσετε το ιστορικό αυτό ρούμι, σε 3 εξαιρετικές εκδοχές.

Matusalem Clasico 10

Το Matusalem Clasico Solera 10 παράγεται από επιλεγμένα αποστάγματα ρούμι και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια με τη μέθοδο Solera, με στόχο ένα ανώτερης ποιότητας ρούμι με ξεχωριστή γεύση και μοναδική απαλότητα. Ιδανικό με πάγο ή χωρίς, αλλά και για κοκτέιλ που αναδεικνύουν τη γεύση του.

Matusalem Extra Anejo

Το Matusalem Extra Anejo Rum αποτελεί συνδυασμό από παλαιωμένα αποστάγματα ρούμι με ώριμη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι νεανικό, δροσερό και σίγουρα έχει τη δική του προσωπικότητα. Η γεύση και η απαλότητά του αποτελεί σημείο έλξης για όσους αγαπάνε το ρούμι.

Matusalem Platino

Ένα μοναδικό μείγμα από ρούμι διπλής και τριπλής απόσταξης με εξαιρετικά καθαρή, διακριτική γεύση και λεπτή ισορροπία. Ισοδυναμεί με τη διαδικασία ανάμειξης Solera 3. Ιδανικό για όσους απολαμβάνουν το καλό ρούμι σε κοκτέιλ ή με πάγο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Tanqueray2 1

Tanqueray 0.0% Αυθεντική Γεύση , Μηδέν Αλκοόλ.

Το Tanqueray 0.0% αποτελεί ένα καινοτόμο απόσταγμα χωρίς αλκοόλ που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει την εμπειρία της αυθεντικής γεύσης του Tanqueray, σε όσους επιλέγουν να μην καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα απόσταγμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
lepsoi 14

Lipsi Winery – το μικρό terroir

Η εταιρεία Οινόσημο με χαρά ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία με το κτήμα Λειψών.     Στην πλαγιά ενός χαμηλού λόφου, πάνω από ένα αμπελώνα και το Αιγαίο στο βάθος, το 2013 ξεκίνησε την λειτουργία του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »