Ένα Viognier μοναδικό, από το Γιώργο Σκούρα

Ο Γιώργος Σκούρας, ένας σπάνιος δημιουργός γεμάτος με πάθος, γνώση και αγάπη για το Κρασί, παρουσιάζει το Σκούραs Viognier Eclectique.

Ένα Viognier μοναδικό, σύμφωνα με πολλούς οινοκριτικούς. Η διαδικασία υπερωρίμασης πάνω στο κλήμα, μαζί με τις πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, δίνουν ένα εξωτικό κρασί, με πυκνότητα, δομή, δύναμη και οξύτητα.

Ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 12 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και bâtonnage. Χρώμα χρυσαφί-αχυρένιο, με λαμπερές ανταύγειες. Η μεγάλη πολυπλοκότητα και κομψότητα στην μύτη, εκφράζει τον ποικιλιακό χαρακτήρα με αρώματα ώριμου ροδάκινου, ανθέων πορτοκαλιού και φλούδας εσπεριδοειδών μαζί με τροπικά φρούτα.

Τα αρώματα του υψηλής ποιότητας γαλλικού ξύλου, όπως βανίλια και ξηροί καρποί, είναι καλά ενσωματωμένα στο κρασί και συνθέτουν ένα πλούσιο bouquet αρωμάτων, ενώ η μυρωδιά κόρας ψωμιού υποδηλώνει την επαφή με τις οινολάσπες. Στόμα γεμάτο, με εξαιρετική δομή και τραγανή οξύτητα.

Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και η επίγευση έχει ένταση και τεράστια πολυπλοκότητα, δίνοντας την αίσθηση ότι θα διαρκέσει για πάντα.

Στους 12-13°C, συνοδεύει τυριά έντονα και πλούσια πατέ. Επιδέχεται παλαίωση 4-6 χρόνια από τον τρύγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

4e4c121e74561c8abe4e89fe29acd5b53b67b30f

Οι επιλογές μας για το φετινό καλοκαίρι από το οινοποιείο Κανακάρη

  Ορεινή Μαλαγουζιά 10³           ΓΚΡΙ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Κανακάρης ΑΓΡΙΟ | MERLOT-SYRAH Κανακάρης Το ΑΓΡΙΟ Merlot–Syrah Κανακάρης αποτελεί έναν ιδιαίτερο συνδυασμό των δυο πολύ γνωστών διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται εδώ και πολλά χρόνια με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
V1600 1600

Βυθισμένος Θαλασσίτης

Το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Εκεί κάτω, σε ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, οι φιάλες παλαιώνουν μακριά από το φως & το οξυγόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »