Αφρώδης Δουλουφάκη

Ένα εξαιρετικό αφρώδες λευκό κρασί για να συνοδεύσει τις γιορτές σας!

Ο Αφρώδης Δουλουφάκη παράχθηκε  100% από σταφύλια ποικιλίας Vidiano, μια γηγενή κρητική ποικιλία, εσοδείας 2015. Επιλέχθηκαν σταφύλια από έναν συγκεκριμένο αμπελώνα σε υψόμετρο 550 μέτρων, αργιλώδους εδάφους, με ψιλό χαλίκι και περιεκτικότητα ασβεστίου ώστε να δημιουργηθεί ένα κρασί βάσης κατάλληλο για αφρώδες. Εφαρμόστηκε η παραδοσιακή μέθοδος «Champenoise».

Από την πρώτη ζύμωση προέκυψε ένα κρασί βάσης με υψηλή οξύτητα και χαμηλό pH (για να αντέξει την παλαίωση). Είχε χαμηλό αρωματικό προφίλ και ισχυρό σώμα, ώστε να είναι ο οίνος βάσης κατάλληλος για να μετατραπεί σε αφρώδη. Μια δεύτερη ζύμωση ακολούθησε στο μπουκάλι.

Ο αφρώδης οίνος παρέμεινε στις οινολάσπες {sur lies fine} για 24 επιπλέον μήνες. Η εκπωμάτιση ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2018, επιλέγοντας το liqueur d’expedition για να προκύψει ένα κρασί brut όσον αφορά στα σάκχαρα.

Το κρασί έχει ένα ελκυστικό χρώμα, αχυροπράσινο σε ασημένιο χρωματικό φόντο. Οπτικά διακρίνουμε ένα “κορδόνι” από παιχνιδιάρες και αστραφτερές μικρές φυσαλίδες, οι οποίες καταλήγουν σε κρεμώδη αφρό.

Αρωματικά είναι πολύπλοκο, δημιουργεί αρωματικές εντυπώσεις που θυμίζουν μήλο, αχλάδι, τσουρέκι από τη “μαγιά” της ζύμωσης, σε φόντο μελιού, κεριού και βερύκοκου. Η γεύση είναι πολύ δροσιστική και ζωηρή, με επίγευση καλής διάρκειας.

Είναι ιδανικός συνδυασμός για τα θαλασσινά. στρείδια, μύδια, χτένια, κυδώνια, γυαλιστερές, χάβαρα. Γαρίδες και αστακοί σε οποιοδήποτε στυλ, ψητοί, βραστοί ή στον ατμό, με λίγο λάδι και λεμόνι. Τα μανιτάρια, είτε σερβιρισμένα ως ξεχωριστό πιάτο, είτε ως υλικό ανάμεσα σε άλλα πιάτα είναι εξαιρετικός συνδυασμός. Ή συνδυάστε το αφρώδες με ελαφριά πιάτα κοτόπουλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

F1

Το ρούμι του Ernest Hemingway

Ο θρύλος λέει ότι το ρούμι του Ernest Hemingway ήταν το Matusalem. Υπάρχει μια συνταγή που ονομάζεται κοκτέιλ “Papa Hemingway”: Matusalem Rum, χυμός λεμονιού, χυμός γκρέιπφρουτ και Maraschino Luxardo…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Tanqueray2 1

Tanqueray 0.0% Αυθεντική Γεύση , Μηδέν Αλκοόλ.

Το Tanqueray 0.0% αποτελεί ένα καινοτόμο απόσταγμα χωρίς αλκοόλ που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει την εμπειρία της αυθεντικής γεύσης του Tanqueray, σε όσους επιλέγουν να μην καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα απόσταγμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »